سازه‌های آبی-باستانی سیراف, سازه‌های آبی-باستانی سیراف, موسسه فرهنگی هنری اردیبهشت عودلاجان

«کمیته سازه‌های آبی تاریخی» با همکاری «کمیته تخصصی گردشگری و ایمنی عمومی اطراف سدها» کمیته ملی سدهای بزرگ ایران و خانه اردیبهشت اودلاجان برگزار می‌کند: ساعت ۱۶ روز دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ . بندر باستانی سیراف یکی از مهم‌ترین و افتخارآمیزترین پهنه‌های باستانی ایران است. هم در دوره باستان و هم در دوره اسلامی، این بندر نقش بسیار موثر در مناسبات جهانی و منطقه‌ای ایران داشته. امروز، در دوره افول آن، این بندر کوچک و فراموش‌شده، با کم‌تر از هشت‌هزار نفر جمعیت، ۵۲ جاذبه گردشگری تاریخی دارد.

در میان این جاذبه‌های تک و یگانه، «دره لیر» و سامانه استحصال آب قرار دارد که یادگار دوران شکوه این بندر در عصر ساسانیان است. هرچند در مورد این سامانه نقطه‌نظرات دیگری هم وجود دارد و آن را بخشی از ساختار سکونت‌گاه‌های انسانی زرتشتی می‌دانند، اما وفاقِ غالب در میان اندیشه‌ورزان و پژوهشگران حاکی از آن است که این سامانه تدبیری است از مهندسی و بهره‌برداری از آب.

نقل است که در عصر ساسانیان سارمانی تحت نام «وزارت آبیاری» وجود داشت و موضوع آب و آبیاری از اصولی‌ترین و اصلی‌ترین مباحث آن دوره بود. بررسی کوتاه سامانه مهندس آب بندر باستانی سیراف، تلنگری است بر اندیشمندان از یک سو و مدیران از سوی دیگر که بدانند و بدانیم مشکل آب در کشور نتیجه مدیریت اشتباه است نه دیکته اقلیم.

سخنرانی با موضوع «سازه‌های آبی-باستانی سیراف» توسط آقای مهندس بهروز مرباغی
دبیر نشست: محمد حسن‌لی ساعت ۱۶ روز دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳
به صورت حضوری در خانه اردیبهشت اودلاجان به نشانی تهران، خیابان پامنار، کوچه خلیلی مفرد، کوچه آقاموسی، بن‌بست اول

1
0
لطفا اگر نظری دارید برای ما ارسال کنیدx