چه سعادت و فرصت بزرگی است برای یک محله که بسیاری از یادگارهای تاریخی شهر در آن‌جا یا در همسایگی بلافصل آن باشند. تصورش را بکنید،
مجلس شورای اسلامی، یا دارالشورای ملی سابق، که عمارت زیبایی به‌نام «عمارت مشروطه» دارد در چندقدمی محله قرار دارد.
چه قصه‌ها و غصه‌ها که این بنا در سینه ندارد. از نخستین روزهای تولدش تا تشکیل مجلس شورای ملی در آن، از به‌توپ بستن آن تا نطق پرشور مرحوم مدرس، از میتینگ‌های سال‌های بیست تا حضور دکتر مصدق در آن و اعلام ملی‌شدن نفت توسط دولت ایران. و بسیاری رویدادها و داستان‌ها که این عمارت زیبا در دل دارد. و باز هم یادمان نمی‌رود آتش‌گرفتن آن و روند بازسازی طولانی و دقیق آن.
زیبایی‌های عمارت یک طرف، ارزش و اهمیت اشیا و اسناد آن یک طرف. کتابخانه مجلس یکی از معتبرترین و مهم‌ترین گنجینه‌های ایران است. برای هرکس که سودای پژوهش دقیق درتاریخ معاصر دارد، مراجعه به مرکز اسناد و کتابخانه مجلس یک ضرورت است.
مهم‌ترین اسناد این مرکز شرح وقایع مجلس و کلیه نطق‌ها و سخنرانی‌های وکلا از ابتدا تا کنون است. ضمن آن‌که تمام مصوبات مجلس از اول تا حالا در مرکز اسناد مجلس ثبت و ضبط است. آری، کانونی به این اهمیت و ارزش، در همسایگی ما قرار دارد.
نقل است وقتی سپهسالار آن را برای زندگی‌اش می‌ساخت، در برابر حسادت دیگران و دفع توطئه‌ احتمالی دربار، تا می‌پرسیدند بنای به این عظمت و شکوه را برای چه می‌سازی، می‌گفت برای جمع‌شدن وکلای ملت در آینده! او این حرف را ۳۸ سال قبل از انقلاب مشروطیت گفته! ولی تقدیر چنین بود که مجلس شورای ملی، میوه انقلاب، در آن‌جا تشکیل شود.

عمارت مشروطه, عمارت مشروطه, موسسه فرهنگی هنری اردیبهشت عودلاجان
0
لطفا اگر نظری دارید برای ما ارسال کنیدx