ســیکها یا پیروان آیین سیک، معبدی در محدوده خیابان صفیعلیشاه دارند؛ معبدی کــه تنها با اکتفا به نمای بیرونی آن نمیتوان آن را تشخیص داد. تابلو کوچکی کنار در ساختمان به چشم میخورد که این ساختمان و نیایشگاه را معرفی میکند. نیایشگاه هندوها یا معبد سیکها در تهران محلی است برای اجرای آیینهای مذهبی آنها و همچنین اجرای مراسمی مثل جشن ازدواج.
در حال حاضر حدود ۵۰ خانواده با اصلیتی هندوستانی و معتقد به آیین سیکها در محله دروازه شمیران زندگی میکنند و مدرسه و معبدی برای خود دارند. معبد سیکها یکی از متفاوتترین نیایشگاههای مذهبی در شهر تهران است.
در گوشهای از معبد سیکها سکویی به چشم میخورد که مخصوص اجرای موســیقی سنتی هندوها است. هنگام نیایش و همچنین برگزاری مراسم جشن ازدواج، صدای موسیقی سنتی هندوستان از این ســکو به گوش میرسد که اعضای همین خانواده هندوها در حال نواختنش هستند.
در گوشه دیگری از معبد، اتاقکی با دیوارهای شیشهای قرار دارد که افراد در آن به عبادت مشغول میشوند. زنان و مردان اغلب هنگام نیایش در معبد لباس سنتی خود را بر تن دارند.
آیین و آدابی که در حین ورود به عبادتگاه باید رعایت شود بیشباهت به دیگر آداب مذهبی ادیان مختلف نیست. مثلا وقتی فردی در حال خواندن کتاب مقدس اســت، باید همه توجهش را به این کتاب جلب کند و اگر مجبور به سخن گفتن شود، معمولاً برای حفظ حرمت کتاب مقدس، آن را میبندد.
تواضع و خشوع وجه مشترک دیگر این عبادتگاهها با یکدیگر است. آنچه در معبد سیکها توجه را به خود جلب میکند، تأکید بر روی شادیهای جمعی در معبد است و همچنین استفاده از تزییناتی با رنگهای مختلف و شاد.
در هنگامه جنگ جهانی دوم بود که گروهی از مردم هندوستان به سمت ایران روانه شدند. بعد از جنگ هم تعدادی از خانوادههای هندی همچنان در ایران ماندگار شدند و در بهارستان سکونت کردند. این معبد و مدرسهای که درست در پشت آن قرار دارد، یادگاری از این حضور مردم هندوستان در تهران است که همچنان به حیات خود ادامه میدهد.
غیر قابل بازدید
نام
|
معبد سیکها |
قدمت | پهلوی اول |
ویژگی خاص |
معبدی برای پیروان ایین سیک
|
بسیار اقدام شایسته ای انجام داده اید.
چطور امکان صحبت کردن و دیدنشان وجود داره؟