یکی از شلوغترین ایستگاههای مترو تهران، ایستگاه «تئاتر شهر» است که نخست اسمش چهارراه ولیعصر بود و به این نام تغییر کرد. چرا؟ چون هم ایستگاه بالاتری به نام میدان ولیعصر بود و این تشابه اسمی سبب سردرگمی مسافر میشود، و هم اینکه این ایستگاه در کنار اثر ارزشمند معماری و مدنی معاصر ایران قرار دارد که نامش از حدود ۵۰ سال پیش بر سر زبانها است. قبل از ساختهشدن تئاتر شهر، در این محل کافه شهرداری بود که برای بسیاری از تهرانیها خاطره دارد.
حافظه شهر به یاد دارد که برخی ازهنرمندان و فعالان اجتماعی، از بیم آنکه حرکت قطار در زیر ستون و سازههای این عمارت زیبا ممکن است به ساختار آن لطمه بزند و عمرش را کوتاه کند، روزها و هفتهها به اشکال مختلف با احداث ایستگاه در کنار این اثر مخافت کردند.
ولی، نهایتا ایستگاه ساختهشد و الان یکی از اصلیترین نقاط مترو در تهران است.
و چه بهتر. مردم برای رسیدن به این عمارت به سادگی میتوانند از چهارگوشه تهران با مطمئنترین وسیله بیایند، نگران تصادف و ترافیک نباشند. مترو از نشانههای پیشرفت اجتماعی است.
سال ۱۳۴۷، طرح این عمارت با نام «تئاتر شهر» توسط زندهیاد علی سردارافخمی زده شد و چندسال بعد ساخته و افتتاح شد. در مکانی که قبلا «کافه شهرداری» بود و پاتوق بسیاریها، از جمله روشنفکران آن زمان.
در آن سالها اطراف این مکان چندان شلوغ نبود و از هر طرف میشد آن را دید. شاید به همین دلیل است که بقول معمار اثر، این ساختمان یک نما بیشتر ندارد. از هر طرف نگاه کنید شکل و شمایل یکسانی از آن را میبینید.
یکبار از خالق اثر پرسیدند این بنا شبیه چیست و شبیه کدام معماری است، گفت: شبیه هیچچی! به همین سادگی! و این اثر زیبا یادگاری مردی است که در آذر ۱۳۹۹ چشم از جهان فروبست. در غربت. «هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق».
بسیاران بسیار مردم نازنین این شهر نه تنها نام خالق این اثر را نمیدانند، بلکه شاید کافه شهرداری را هم نمیدانند، ولی هر روز از کنار این شمایل زیبا رد میشوند و نگاهی به آن میاندازند. آشنایی قلبی مردم یک شهر و یک کشور با یک هنرمند ارجمند.
آدرس: تهران، خیابان ولی عصر، تقاطع خیابان انقلاب،جنب پارک دانشجو
تلفن: ۰۲۱۶۶۴۶۰۵۹۲

قابل بازدید
نام
|
تئاتر شهر |
قدمت | پهلوی دوم |
ویژگی خاص |
طراح علی سردار افخمی
|